Sekciona vrata Thermo 45 Novoferm

Sekciona vrataSendvič paneli 45mm sa poliuretanskom ispunom čine ova vrata perfektnom solucijom za prostore koji se greju posebno u današnje vreme kada moramo voditi računa o uštedi energije kao ključnom faktoru razvoja.

Karakteristike :

 • Sistem protiv uklještenja prstiju
 • Odlična izolacija
 • Različiti tipovi i zastakljenja
 • Boje po RAL tonovima
 • Mogućnost integrisanih prolaznih vrata ili bočnih vrata
 • Optimalna sigurnost
 • Mogućnost različitih načina otvaranja-kontrolna kutija, daljinska komanda, indukciona petlja, radar, dodatni taster.

Krilo vrata: Izrađeno iz više-sekcijskih galvanski zaštićenih panela debljine 45mm, sa ispunom od čvrste poliuretanske pene. Visina panela je 500 ili 625mm dok su najviši panel prilagođava visini zidarskog otvora.
Koeficijent toplotne provodljivosti K=0,51 W/m2, zvučna izolacija: približno 26dB.

Okov: Čelične spojnice sa točkićima i podesivim vođicama, čelične šarke i PVC točkići.

Vođice: Čelični L-profil sa J-profilom i PVC-bočnom zaptivkom.

Brava: Standardna unutrašnja brava za vrata sa ručnim otvaranjem. Ležište jezička sa spoljašnje strane, ručica sa unutrašnje strane. Vrata na elektropogon imaju spoljašnju bravu sa cilindrom kao daodatnu opciju.

Balans-mehanizam: Torzione opruge montirane iznad otvora vrata, predviđene za približno 25000 ciklusa otvaranja/zatvaranja. Ugrađen sigurnosni mehanizam u slučaju loma opruge u skladu sa važećim propisima o bezbednosti.

Površinska zaštita: Galvanski zaštićen čelični lim segmenata premazan sa spoljašnje strane bojama po izboru RAL 9002, 9006, 9007, 7016, 3000, 6009, 8014, 5010. Sa unutrašnje strane bojom RAL 9002 (sivo-bela). Svi ostali delovi su galvanski zaštićeni. Torzione opruge su peskirane čeličnom sačmom i zaštićene aluminijumskom bojom.

Štok vrata: Dupli L-profil, od galvanski zaštićenog lima, sa zaštitom protiv uklještenja prstiju.

Zaptivke: Na donjem delu je cevasto profisilana zaptivka sa duplim preklopom a na gornjem delu je zaptivka sa jednostrukim preklopom.

CE Standardi: Kompletna vrata su u skladu sa novim Evropskim standardima.

NOVOFERM vrata na elektro pogon opremljena su senzorskim sistemom na donjoj ivici vrata. To znači da se motor automatski isključuje ako pri kretanju na dole vrata naiđu na bilo kakvu prepreku. Senzorski sistem na donjoj ivici vrata se sam testira i deaktivira se automatski u trenutku pre nego što vrata dodirnu tlo. Ukoliko tokom rada dođe do neispravnosti sistem se automatski prebacuje na ručno otvaranje.

Vrata su opremljena lancem kojim se vrata mogu otvoriti u slučaju prekida napajanja el. energijom. Standardni lanac je dugačak 2 metra (donji kraj visi približno 1 metar nad tlom), ali se po porurdžbini mogu isporučiti i vrata sa dužim lancem, tako da može da dosegne do poda.

Opcije :

 • Zastakljenje može biti ovalnim ili pravougaonim fiksnim termo akrilnim staklom ugrađenim u termo panel ili kompletno ugrađenim zastakljenim segmentom u aluminjumskim profilima (prisma sekcija)
 • Vrata sa ručnim otvaranjem pomoću kanapa ili lanca
 • Vrata na elektropogon sa standardnim motorom (GEA) za frekventnu upotrebu ili INDUPORT motorom za slabije korišćenje
 • Nekoliko vrsta sistema vođica u zavisnosti od tipa i namene objekta, poziciji i dimenziji vrata.

Montaža

Sekciona vrata se standardno montiraju iza otvora u zidanim, čeličnim ili betonskim zidovima. Pre montaže, pod mora da bude gotov, potpuno ravan i otporan na ugibanje.

1 2 3 4 5 6
Carousel Images by WOWSlider.com v3.8